VÅR GO-KAMRAT OCH PIAIT CHRISTER WESTERLUND HAR HASTIGT LÄMNAT OSS I MAJ 2021

Detta tråkiga besked kom till vår kännedom för två veckor sedan.

Christer Westerlund tillhörde klubbens välkända  49:or (med bl a Janne Oldis, Janne Meckbach, Sevon Karlsson mm, gänget som bl a spelade juniorfinalen i Stockholm mot Hammarby  som hade en målvakten vid namn Ronny Hellström! som såklart höll nollan i denna 0-1:match).

Christer blev redan tidigt både tränare och ledare inom IF Olympias många fina ungdomskullar. Jag hade själv Christer som min tränare 1966-67 när vårt A1:lag födda -51 hade stor framgång i Sankt Erikscupen (Christer var tränare och Rolf Söderström/Andres Blomgren våra lagledare dessa år).

Christer kom redan tidigt att mer och mer inrikta och intressera sig för tränarjobbet. Lämnade Pias led för ett stort hockeyintresse, utbildade sig och började etablera sig som en kommande proffstränare.

Under många år var Christer en självklar ledarprofil inom ungdomshockeyn i Stockholm och ledde många gånger Stockholmslagen till framgångar i kända TV-pucken.

Christer var senare även ishockeytränare för flera seniorlag (norr om stan tror jag) men släppte aldrig kontakten med oss i Olympia (ska uppgradera vilka lag och år! något som vi inom ”Pia-historiken” också vill bevara i minnet av Christer).

Att få träffas, samspråka och skämta om nostalgiska Pia-minnen med Christer och andra GO-medlemmar är alltid lika roligt som värdefullt.

Christer hade massor av idrottserfarenheter (både som ledare och tränare), hade många berättelser, anekdoter och även klurigheter att förtälja på båtresan eller ute på Sten Rydbergs Tynningö där den ”stora 5-kampen” sker varje  augusti månad. 

2021 (om nu pandemin inte stoppar oss även i år) kommer vår GO-kamrat Christer inte vara med oss på Tynningö men i minnet kommer du finnas hos oss för alltid. Du var alltid så ärlig, rak, lyhörd och inte minst visade du ett engagemang även för den ”lilla människan”. Vila i frid.

Både vi i GO som IF Olympia vill även sända en tanke till  Christers närmaste anhöriga.

Ola Meckbach

Ordf. i IF Olympia

och i GO-klubbstyrelsen

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.