Hoppa till sidans innehåll

Att bygga och utveckla effektiva ledarteam

08 MAR 2020 17:16
Idag fick vi boken Att bygga och utveckla effektiva ledarteam
  • Uppdaterad: 08 MAR 2020 17:16

Äntligen kom boken effektiva ledarteam som är skriven av bland annat av Susanne Meckbach som besökte oss och håll en föreläsning om Pedagogiskt Ledarskap (Läs artikeln genom att klicka HÄR) Bok omslaget är vår ledare i P08 Cecilia Sandell tillsamman i Jannes ledarteam.

Information om boken

Att bygga och utveckla effektiva ledarteam handlar om hur ledare, tränare, administratörer, läkare, fysioterapeuter, idrottspsykologer, kanslipersonal, ja hur alla individer som fyller någon form av stödfunktion inom idrotten kan arbeta tillsammans i ledarteam, för att utföra arbetsuppgifter och hantera olika former av utmaningar.

Boken är upplagd med en blandning av forskning, teori, exempel och citat från den idrottsliga praktiken samt olika råd och tips. En del information kommer från forskning om Janne Anderssons ledarteam. Genom den ges en insikt i hur ledare samarbetar och hanterar olika situationer, dels i det dagliga arbetet, dels under pressade situationer som exempelvis avgörande VM-matcher, men också hur de får ledarteamet att fungera optimalt. Det är kunskaper som kan ge inspiration, vilket alla ledare och tränare kan ha nytta av.

Innehållet ska emellertid inte betraktas som en ”kokbok med givna recept” för samarbete i ledarteam. Det finns nästan aldrig en perfekt plan eller väg att gå, utan flera olika vägar kan leda till samma mål. Det är därför viktigt att ledare har ett kritiskt sinnelag, vågar tänka utanför boxen, ständigt reflekterar över sitt eget beteende, sina handlingar och val samt kontinuerligt utvärderar arbetsprocessen, samarbeten med mera för att behålla det som fungerar och byta ut strategier som inte längre är lika framgångsrika.

Ambitionen är också att beskriva hur man kan bygga ett effektivt ledarteam som alla individer kan ha nytta av, oberoende var man är verksam. Boken kan därför vara intressant och användbar även för individer inom organisationer och företag som arbetar i olika typer av ledarteam. Det kan vara lärare som arbetar i arbetslag, läkare som samarbetar i olika medicinska konstellationer, anställda inom näringslivet som är indelade i team, men också personer som är allmänt intresserade av idrott, ledarskap och ledarteam.

Skribent: Ronny Forslöf
Epost: This is a mailto link

HUVUDPARTNERS


STÖD OSS

Vi sammarbetar med

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info