Hoppa till sidans innehåll

7. Alla barn har rätt att känna sig delaktiga i sin förening


7. Alla barn har rätt att känna sig delaktiga i sin förening

VAD BETYDER DET? 
Att få känna sig delaktig betyder att du som barn har rätt att vara med och tycka till om vad din förening gör, och hur de gör det. Du har också rätt att få information om vad som händer och planeras för i din förening, med ditt lag och om såna saker som rör just dig som idrottare. Alla barn har rätt vara delaktiga! Oavsett ålder och kön, vem du är eller var du kommer ifrån.

BRA ATT VETA
Alla barn har rätt att bli lyssnade på, det gäller även i din förening. Därför ska de vuxna lyssna på dina åsikter innan de bestämmer något som rör dig. Men, kom ihåg att även fast du alltid har rätt att bli lyssnad på, så betyder det inte alltid att resultatet blir som du vill. De som bestämmer har ett ansvar att göra så att det blir så bra som möjligt för alla, inte att göra exakt som alla vill. Som medlem i en idrottsförening har du både rättigheter och skyldigheter. Du har rätt att vara med och påverka och bli lyssnad på, men du måste fortfarande följa de regler som föreningen sätter upp. 

Känner du att något inte går rätt till?

Lita på din magkänsla – känns det inte rätt så är det inte rätt. Våga säg ifrån om det inte känns bra.

Prata med andra barn i föreningen – tillsammans kan ni bli en stark röst och berätta vad ni tycker.

Prata med en vuxen du känner dig trygg med – en vuxen kan hjälpa dig med hur du bäst kan få fram dina åsikter och idéer.

Du tränar för din egen skull, inte för någon annans (varken föräldrar, ledare, tränare eller kompisar) därför bestämmer du själv om du vill fortsätta eller inte. 

Uppdaterad: 17 FEB 2018 19:55 Skribent: Ronny Forslöf
Epost: This is a mailto link

HUVUDPARTNERS


STÖD OSS

Vi sammarbetar med

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info