Hoppa till sidans innehåll

1.Alla barn är lika mycket värda och ska behandlas med respekt


1.Alla barn är lika mycket värda och ska behandlas med respekt

VAD BETYDER DET?

Oavsett vem du är eller hur du är, har du alltid rätt att bli behandlad med respekt av din tränare och de andra barnen som du idrottar med. Det spelar ingen roll hur du ser ut och var du kommer ifrån, om du har snopp eller snippa, en funktionsvariation, om du utövar någon religion, om du är straight eller gay, fattig eller rik – idrott är lika mycket till för alla! Din tid är precis lika mycket värd som alla andras, och alla har rätt att vara med utifrån sina förutsättningar.

BRA ATT VETA:

Om du hamnar i en svår situation, kom ihåg att föreningen ska sätta barnets bästa först. Det betyder till exempel att de vuxna ska lyssna på dina åsikter innan de bestämmer något som rör dig.   Din förening måste se till att alla resurser, alltså allt från utrustningen ni kan låna till hur mycket tid ni kan vara i lokalerna, fördelas på ett bra sätt mellan alla medlemmar. Om din idrottsförening vill veta mer eller få stöd i sitt arbete kan de hitta det på rf.se

Känner du att du blir orättvist behandlad?

Lita på din magkänsla – känns det inte rätt så är det inte rätt. Våga säg ifrån om det inte känns bra.

Prata med en vuxen du känner dig trygg med – det är alltid bra att berätta, du ska inte vara ensam med dina känslor. Det finns alltid hjälp att få!

Du tränar för din egen skull, inte för någon annans (varken föräldrar, ledare, tränare eller kompisar) därför bestämmer du själv om du vill fortsätta eller inte.

Det finns lösningar – ibland räcker det att någon vuxen pratar med lag/gruppkamrater om vad som är okej eller inte. Men det går också att byta tränare, eller byta till ett annat lag eller annan grupp, om det finns alternativ i närheten.

Ibland känns det svårt att berätta – man kan till exempel ha dåligt samvete för att mamma eller pappa betalar avgiften och vill att man ska vara med, eller vara orolig för vad lagkamraterna ska tycka, eller för att vara till besvär. Men ibland behöver vi våga göra saker som vi inte tror att vi vågar för att få en förändring. Och det känns nästan alltid bättre när man väl har berättat.

Uppdaterad: 17 FEB 2018 19:40 Skribent: Ronny Forslöf
Epost: This is a mailto link

HUVUDPARTNERS


STÖD OSS

Vi sammarbetar med

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info