Hoppa till sidans innehåll

Spelformer


Svenska fotbollsförbundet har arbetat fram en ny nationella spelformer för barn och ungdomsfotbollen. Var är detta?

Vi ska nu titta lite närmare på vad som gäller svenska fotbollsförbundet menar att Match och spelform är viktiga delar av spelarutbildningen i barn- och ungdomsfotboll.

Tanken med den nya spelformer har den övergripande tanken varit att bland annat tydliggöra matchens betydelse, planens yta i kombination med antalet spelare.

” Om barnen får möjlighet att röra bollen ofta och ta många beslut har det en positiv påverkan på deras utveckling av fotbollens färdigheter och deras spelförståelse. Den kombinationen skapar bästa möjliga förutsättningar för passion för fotboll och ett livslångt intresse.”

Svenska fotbollsförbundets tidsplan för införande och implementering av nya spelformer är följande förutsatt att beslut fattas enligt förslaget.

2017: Önskvärt att så många distrikt som möjligt prövar de nya nationella spelformerna i så stor utsträckning som möjligt.

2018: Genomförande under starka rekommendationer.

2019: Nationella spelformerna gäller för hela landet.

Mer om svenska fotbollsförbundets nya nationella spelformer, kan du läsa på deras sida Nya nationella spelformer. Klicka här för att komma till sidan.

Se filmen om Nya nationella spelformer för barn- och ungdomar

 

 

Läs mer om motionen om TB Ungdomsfotboll - bl. a. spelformer, Svenska FF:s representantskap 1 december. Klicka här för att läsa motionen.

Bilder från dokumentet.

 

Uppdaterad: 25 OKT 2017 20:05 Skribent: Ronny Forslöf
Epost: This is a mailto link

text

HUVUDPARTNERS


STÖD OSS

Vi sammarbetar med

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info