Hoppa till sidans innehåll

Mini tiger cupreferat 17 – 18 augusti 2019


Mini tiger cupreferat 17 – 18 augusti 2019

Uppstarts turnering för våra P08, Mini Tiger cup.

I helgen spelade P08 6 matcher mot mycket bra lag, bra träningsmatcher inför höstens första seriematch.

Efter lite över 61 dagars ledighet var det dags att starta upp höstens träningar, tisdagen den 13 augusti satt vi igång med att förbereda oss inför turneringen Mini Tiger cup. Två träningar gjorde vi och turneringen ser vi som en uppstarts/träningsläger.

Förberedelser inför

Inför turneringen har vi fokuserat runt kost, det är viktigt att spelarna tankar kroppen med mat(energi) under hela dagen. Du som spelare måste planera in samtliga måltider under dagen. Helst 5 måltider inklusive mellanmål!

Ät helst ca 2-3 timmar före träning eller match. Äter du senare är risken annars att du blir slö och trög eftersom matsmältningen är igång.

Förutom förslag på frukost och lunch, (som spelarna tillsammans med föräldrarna hade ansvar för)
fokuserade vi oss på återhämtningsmål. Eftersom vi har en kortare paus än 30 minuter bjuder vi spelarna på ½ banan, 1 glas blåbärssoppa, russin 42 g (torkad frukt), en näve nötter (Naturella cashewnötter) mellan matcherna.

Deltagande lag
Stuvsta IF 08-3:1
Stuvsta IF 08-3:2
Sköndals IK
Reymers 08-4
Älvsjö AIK 08 gul
Älvsjö AIK blå
IF Olympia

Lördagen den 17 augusti
Lördagens program

13.30 SAMLING Skarpnäcks Sportfält
14.15 – 14.50 Stuvsta IF 08-3:2 - IF Olympia
14.50-15.45 Mellanmål/återhämtningsmål
15.45-16.20 IF Olympia - Reymers 08-4
16.20-17.30 Mellanmål/återhämtningsmål
17.30-18.15 Älvsjö AIK Blå- IF Olympia

Samling 13.30

Laget för dagen:  17. Leo Rafid, 18. Otis Halvordson, 20. Rasmus Ek, 21. Liam Holmer, 23. Olle Sandell,  
24. David Lycke, 25. Dino Sedghi, 26. Alve Andersson Salcin, 27. Rayyan Eshraq Ahmed,
29. Yadeal Negusia Worku, 31. Åke Alfredsson

Match 1 Stuvsta IF 08-3:2 - IF Olympia

1: halvlek
Så var det äntligen dags att spela match och för allra första gången för våra killar att spela på naturgräs.
Vi mötte Stuvsta IF 08-3:2 som var ett spelskickligt lag, i första halvlek kände vi på varandra och underlaget, många fel studsar 😊 killarna ”grävde inte ner sig. När man fastnade eller ramlade pgr av gräset” första halvlek var spelmässigt okej för att ha spelat på gräs för första gången, och Stuvsta leder med 1-0. (14,37)2: halvlek

Vi började nervöst och vi tvivlade på oss själv, vi börjar komma in i matchen och som det ofta händer när ett lag börjar komma igång så gjorde Stuvsta 2-0 (5,58). Efter deras mål kom vi tillbaka med ett bra passningsspel, bra markeringsspel och det gav utdelning 6,36 in i 2:a reducerar Åke till 2-1.
Nu fick killarna energi och började rulla runt mellan lagdelarna och pressade bollhållaren. När det gått 9,45 in i 2:a så utjämnar vi till 2-2 genom Åke, dom sista 5 minuterna kämpade bägge lagen för vinst.
Matchen slutade oavgjort och för att vara den allra första gräs matchen är vi så nöjda med killarna.

Tyvärr fick Rasmus en stämpling och fick rejält ont ☹

Återhämtningsmål
Vi samlades i omklädningsrummet och pratade lite om matchen samt åt killarna banan, russin samt cashewnötter, drack blåbärssoppa eller nyponsoppa.

Match 2 IF Olympia - Reymers 08-4

Andra matchen för dagen och vi mötte vi Reymersholms IK.

1: halvlek
Kom vi inte upp i vårt normala spel utan kändes som vi inte var hungriga och slarvade med markeringen, gjorde det svårt för oss, var inte passningsbara ☹

2:a halvlek

Inför andra halvlek försökte vi att komma igång men vi saknade vårt passningsspel, killarna började hänga med huvudet. Denna match var väldigt nyttig för oss och lärorikt.

Våra härliga spelare

Nu laddar vi om inför dagens 3 match.

Återhämtningsmål
Vi samlades i omklädningsrummet och pratade lite om matchen samt åt killarna banan, russin samt cashewnötter, drack blåbärssoppa eller nyponsoppa.

Match 3 Älvsjö AIK Blå- IF Olympia
Lördagens sista match och vi mötte Älvsjö AIK blå, det hade börjat blåsa kraftiga vindar.

Bild 17
Dagens sista laguppställning.


Uppvärmning

1: halvlek
Killarna startade matchen i ett högt tempo, passningar var nu mycket bättre än förra matchen. Vi pressade deras bollhållare och efter 3,40 ger det resultat vi gör 1-0 (Alve) efter vårt mål pressar Älvsjö oss och Liam gör några fantastiska räddningar, vi gör en bra försvarsinsats och vi leder matchen i halvtid med 1-0.


Vi gör några ändringar till 2:a halvlek

2:a halvlek
Älvsjö började i ett rasande tempo och vi var inte riktigt med var liksom inte ”vakna” Älvsjö reducerade 1-1, 1, 30 i matchen, efter deras mål vaknar vi till och gör en mycket bra försvarsspel och vi trycker på men bollen ville inte in. När det är 4 minuter kvar av matchen, två lag som verkligen kämpa och ville absolut vinna, man brukar säga att man har 7 motståndare i dagens match även har Älvsjö
Bild 24 med sig, en Älvsjö spelare skjuter bollen från 20 meter och den går i ansiktshöjd, Liam ska bara ta ner bollen, MEN några meter kommer en kraftig vindpust och ändra riktningen någon meter och in i mål, Liam kunde inte göra något åt detta mål utan vinden vill vara med ;-(

Killarna gör en fantastik match och en mycket godkänd dag och vi fick se mycket teknik, glöd, kämpar anda som vi kommer ta med oss till söndagens matcher.

Söndagen den 18 augusti
Söndagens program

14.30 SAMLING Skarpnäcks Sportfält
15.15-15.50 Älvsjö AIK gul - IF Olympia
15.50-16.45 Mellanmål/återhämtningsmål
16.45-17.20 IF Olympia -Stuvsta IF 08-3:1
17.20-18.30 Mellanmål/återhämtningsmål
18.30-19.05 Sköndals IK - IF Olympia

Samling 14.30

Laget för dagen:  17. Leo Rafid, 18. Otis Halvordson, 21. Liam Holmer, 23. Olle Sandell,  
24. David Lycke, 25. Dino Sedghi, 26. Alve Andersson Salcin, , 29. Yadeal Negusia Worku,
31. Åke Alfredsson.

Tyvärr hade Rasmus fortfarande väldigt ont i sin fot så Rasmus vilar och laddar upp inför seriematchen lördagen 24 augusti och även Rayyan vart hemma av familjeskäl.

Samling 14.30

Alla var pigga och hade sovit bra och ätit bra frukost och lunch.

Match 4 Älvsjö AIK gul – IF Olympia


Taktiksnack inför vår 5 match och vi mötte Älvsjö AIK Gul, idag kommer vi att ha 9 spelare och detta betyder 2 avbytare.

1: halvlek

Killarna startade matchen i ett högt tempo, passningar var nu mycket bättre än i gårdagens matcher. Vi pressade deras bollhållare och vi hade några målchanser men bollen vill inte in, vi gör en bra 1:a halvlek.

14 minuten studsar bollen från marken upp på en av våra killars arm, då ska man veta att armen var intill kroppen helt naturligt, domaren DÖMER straff, vi pratar pojkfotboll och inte allsvenskan/VM.

Liam kastas sig i sitt högra hörn men straffskytten slår en bra straff, första halvlek slutar 1-0 Älvsjö.

2:a halvlek

Vi var lite tagna av straffen tyvärr, men efter några minuter börjar vi att komma in i matchen och hade en del målchanser, vi pressade Älvsjö men vi hade inte turen på vår sidan utan dom gjorde 2 mål till under 2:a halvlek.

15.50-16.45 Mellanmål/återhämtningsmål

Eftersom vi har en kortare paus än 30 minuter Bjuder vi spelarna på ½ banan, 1 glas blåbärssoppa, russin 42 g (torkad frukt), en näve nötter (Naturella cashewnötter)

Match 5 IF Olympia -Stuvsta IF 08-3:1
2 matcher kvar och denna match mötte vi Stuvsta IF 08-3:1

Vi spelade oavgjort mot deras 2 andralag och det fanns spelskickliga spelare i laget.


Taktik snack

1:a halvlek
Det var ett helt nytt lag som ställdes mot Stuvsta 😊 det var högt tempo från början, press på deras bollhållare, vann ofta 2 andra bollen. Försvarsspelet var mycket bra, vi spelade en strålande fotboll och det gav utdelning 6,40 gör vi 1-0 (David) efter målet slappnade vi av lite och det straffade oss Stuvsta reducera 1-1 8,50 i matchen, resten av 1:a halvlek vart en kamp från båda lagen.


2:a halvlek
Vi gick ut och spelade strålande och fick en kanon start, 1,44 gör vi 2-1 (Alve) alla killar kämpa i 100% 5, 30 reducerade Stuvsta för andra gången denna match 2-2 och nu börja vissa gå på ”knän” orkade inte. Det märktes att vi hade 2 avbytare matchen stod och vägde och trots att stuvsta pressade oss så vart det oavgjort, detta var en kämpa insats av killarna.

17.20-18.30 Mellanmål/återhämtningsmål

Eftersom vi har en kortare paus än 30 minuter Bjuder vi spelarna på ½ banan, 1 glas blåbärssoppa, russin 42 g (torkad frukt), en näve nötter (Naturella cashewnötter)

Match 6 Sköndals IK - IF Olympia
Sista match för denna helg och vi mötte Sköndals IK som vi även mött i Sanktan, inför denna match fick vi byta målvakt då Liam hade trappat snett och blivit stämplad, Liam vilade den sista matchen.

Killarna sa inför matchen att nu kör vi järnet och ger allt.

1:a halvlek
Trots med en avbytare spelade killarna (respektlös ingen respekt) och man kämpade om varje boll och hade några bra lägen. Stuvsta hade många lång skott mot David som han plockade ner, Stuvsta gör matchens första mål 3,09.

Vart killarna lite nedstämda men efter några minuter så var det som att dom fick extra energi, stundtals rullade bollen mellan lagdelarna på ett strålande sätt 5 sekunder kvar av 1:a hallek reducerar till 1-1 (Alve fick en kanon pass av Yadeal)

2:a halvlek


I pausen laddade vi med positivt energi trots att Sköndal hade 4 avbytare så kändes det att vi ville så mycket mera.

Vi gick ut ”en för alla, alla för en” och spelade strålande fotboll och kämpade, Sköndal pressade oss men vi vek inte ner oss och vi fick utdelning av allt kämpande 9,26 gör vi ledningsmålet 2-1 (Åke gör en fantastisk loop över deras målvakt) stor glädje förstås men så händer det som inte ska hända, direkt efter avspark reducerar Sköndal 2-2 10.00 minuter in i matchen, Killarna knöt ihop nävarna och slet som vargar dom sista 5 minuterna, dom offrade sig i duellerna gav allt spela en perfekt passnings spel men 12.22 gjorde Sköndal 3-2 som vart slutresultat.

Prisutdelning

Direkt efter matchen vart det prisutdelning och kapten för dagen Otis fick ta emot lagpokalen och sedan fick alla killar en varsin medalj 😊

Från oss ledare till er spelare: STORT TACK FÖR EN GRYM INSATS DENNA HELGEN!!!

Nu är vi uppvärmda inför seriestarten som drar igång redan på lördag kväll mot Ingarö IF 2!

Kom igen nu Boys, nu kör vi på!

Uppdaterad: 20 AUG 2019 09:26 Skribent: Ronny Forslöf
Epost: This is a mailto link

text

HUVUDPARTNERS


STÖD OSS

Vi sammarbetar med

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info