Hoppa till sidans innehåll

Landskamp Sverige - Chile


Vi åkte gemensamt från Farsta Strand till Solna Station, vi var tidiga så vi gick runt i Fans zon och såg alla härliga supportrar. Vi stannade upp och titta och lyssnade på en del av dem chilenska supportrar som sjöng och tände några bengaler, en härlig in ramning i Fans Zon.

Vi gick sedan in i Friends Arena och för några var det första gången och det gemensamma ordet var WOW. Det vart några varmkorvar och kaffe innan vi satt oss på läktaren.

Vi hade bra platser och vara nära planen och fick se Sveriges vackra mål på nära håll.

Inramningen var enligt många av oss fantastiskt att se den chilenska klacken och deras tifo samt när dom släckte arenan och alla lös med sina mobiltelefoner så var det pricken över i-et. Vi satt en bit i från Camp Sweden (Sveriges supporterklack) dom sjung tillsammans med övriga 48 134 personer och 16 som kom från IF Olympia 😊

Matchen var underhållande det var en lite trevande första halvlek, som blixtrade till i mitten.

I 22: a minuten fick vi se banans bäste så långt, Chiles Arturo Vidal, perfekt vristträff på halvvolley på en vänsterhörna och gästerna hade ledningen.

Sverige satte upp ett perfekt anfall på avspark efter det målet. En rättvänd Emil Forsberg iscensatte det som gav Ola Toivonen skottläget till 1–1, kliniskt placerat bakom Herrera i det chilenska målet.

Ni skulle se killarna som flög ur sina stolar och skrev SVERIGE, SVERIGE, OLA TOIVONEN!!!

Tyvärr gjorde Alexis Sanchez, som i dag satte nytt chilenskt rekord med sin 120:e A-kamp för 'La Roja', byggde upp det som skulle knäcka Sverige denna kväll. Alexis avslut på övertid räddades av Nordfeldt och Marcos Bolados, debutanten, kunde pricka in 1–2 med bara minuter kvar.

Summeringen av kvällen tillsammans med våra härliga spelare och föräldrar så var vi alla nöjda, ja nästan 😊 vi alla ville Sverige skulle vinna.

Vi tackar alla som var med och påminde att ändra klockan till sommartid och att det är träning klockan 09:30 Farsta hallen.

Jag hoppas att flera kan vara med i nästa trivselaktivitet och även våra P07 som var i Västerås och spelade turnering.

Bilder

 

 

 

 

Uppdaterad: 25 MAR 2018 19:02 Skribent: Ronny Forslöf
Epost: This is a mailto link

text

HUVUDPARTNERS


STÖD OSS

Vi sammarbetar med

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info