Hoppa till sidans innehåll

Gå Fotboll

02 FEB 2018 17:14
När styrelsen genomförde FSLL ”Fotbollens spela, lek, lär” fick vi höra om Gå Fotboll
”Walking Football” som är väldigt populärt i England.
  • Uppdaterad: 02 FEB 2018 17:15

Detta är något som vi vill undersöka om det finns intresse hos våra äldre medlemmar och fd spelare att kanske spela ”gåfotboll” i vår anrika förening.

”Det handlar helt enkelt om att man bara får gå. Det får man dock göra hur fort man vill.”

Vi planerar att sätta igång i slutet av april, början av maj. Vi kommer att vara på magelungsskolans konstgräs.

Vill du vara med klicka |HÄR| och fyll i dina uppgifter.


Historia

Fotboll är en variant av föreningsfotboll som syftar till att hålla människor över 50 år med fotboll om de på grund av bristande rörlighet eller av annan anledning inte kan spela det traditionella spelet. Sporten kan spelas både inomhus och utomhus. Walking fotboll utarbetades under 2011 av Chesterfield F.C. Gemenskapsförtroende. Täckning av en session på Sky Sports News och en dokumentär aired på Sky Sports Football i oktober 2017 ledde till att flera andra klubbar tog upp den här versionen av spelet. Det har sedan blivit en nuvarande dill.

Även om det är baserat på föreningsfotboll, är den viktigaste skillnaden i reglerna, från standardfotboll, att om en spelare kör så erkänner de en frispark på andra sidan. Denna begränsning, tillsammans med ett förbud mot glidpaket, syftar både till att undvika skador och underlätta idrottens spelande av dem som är fysiskt missgynnade. Det sätt på vilket sporten spelas främjar kardiovaskulär träning samtidigt som den minskar stressen på kroppen. Det hjälper också deltagarna att behålla en aktiv livsstil.

I fotbollsspelet spelades spelet ursprungligen utan målvaktare (även om målvaktare spelar nu i vissa variationer) och väsentligt måste bollen aldrig sparkas över höfthöjden. Olika fotbollar används i sportens inomhus- och utomhusvariationer. När man spelar inomhus används en storlek 4 futsalboll. Utomhus spel involverar en traditionell fotboll. Storleken på banan kan variera för olika platser. Längden ska vara från 20 till 40 meter och bredden mellan 15 och 30 meter.

Sporten kom till allmänhetens uppmärksamhet i juli 2014, då Barclays Bank flyttade en tv-reklam med fotboll för att marknadsföra sina tjänster.
Texten är hämtad från https://en.wikipedia.org/wiki/Walking_football

Skribent: Ronny Forslöf
Epost: This is a mailto link

text

HUVUDPARTNERS


STÖD OSS

Vi sammarbetar med

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info