Hoppa till sidans innehåll

IF Olympia fotbollsår 2018 och våra framtida tankar 2019

31 DEC 2018 19:09
Ibland frågar man sig vart fotbollsåret (2018 då) tog vägen... Har man mycket att ordna och stå i så brukar ju tiden gå fort och så var det nog för oss alla under 2018.
  • Skapad: 31 DEC 2018 19:09

Vi satsade på spel i både turneringar (ca 1200 kr/turnering) som fullt ut i Sankt Erikscupen med våra två lag. Och alla spelare erbjöds träning två gånger i veckan nere på Västbodas konstgräs, vilket med matcherna inräknade ibland betydde fotboll tre ggr/veckan för både ledare, tränare, spelare o föräldrar. En inte alldeles lättlöst uppgift alltid....
Föreningen har under 2018 fått in ett flertal nya spelare, både 06:or, 07:or som på de yngre åldrarna 08-09, -10.
Jag är övertygad om att vi kommer få än fler spelare till våra lag under 2019 - känns som om Pia-lagen gett många intryck ifrån sig och därmed fått fler föräldrar att välja just IF Olympia för sina barn.
Västbodas båda planhalvor har varit välfyllda och våra adepter har gått framåt rejält. Känns som om de yngre lagen närmat sig sina äldre (06-07:orna) klubbkamrater och i spel mot varandra verkligen inte gör bort sig (sen är våra 06-07:or snälla o inte direkt överdrivet hårda i det samspelet vilket ju också känns bra).
2019 har vi ledare tankar att utöka samarbetet mellan de olika lagen så specialträning på mer individuell nivå kan genomföras på vissa tisdagar/torsdagar.
Vi vill dock inte bara vara en klubb för alla (missförstå mig rätt!) utan likaväl gå vinnande ur satsningar som ex intresse, spelglädje, spelsystem, matchvinster, seriesegrar etc.
2019 satsar klubben stort - få se hur långt vi når, vid nästa nyår då! Två lag 2018 blir 2019 fem!!! Ja, skrev fem! så här krävs stöd o support från alla, inte minst från Er föräldrar (stötta när det tar emot, bilskjutsar, påminnelse om träningar-aktiviteter, utrustning och ej förglömma - skolans viktiga del i sammanhanget, ja det finns många faktorer i detta bygge som måste samsas och ibland kompromissas!).
Hur som helst 2019 kommer att bli ett kanonår för
IF Olympias ungdomsfotboll och om hälften av ovanstående tankar infrias eller går i lås va!
Vi i styrelsen (min styrelse!) har skrivit ett treårskontrakt med sportgrossistfirman Ravelli (ni vet bröderna Tomas o Andreas och nu även Andreas son Mikael, i firman!) - en satsning på splitt nya vinröda matchtröjor och där varje spelare sen får står för inköpet av byxor o strumpor.
2019 kommer vi inte se ut som ett teatersällskap el en cirkusförsamling (tänker mest på alla olika byx- och strumpfärger våra lag spelade i.... jo, pojkarna växer ju och resultaten kom ju ej av byx- eller strumpfärgerna men ...).
Vår lilla verksamhet (om vi jämför oss i Sthms-området) fick ett superkontrakt som säkert kommer påverka vår verksamhet positivt.
Mitt jobb som ordförande har utvecklats (om jag får säga det själv) till att både visa upp klubben i olika sammanhang, har deltagit i ett antal föreningsmöten i Fotbollsförbundens regi likaväl som på det lokala (Söderort!) planet. Visat och framhållit IF Olympias verksamhet i Söderort (Ni vet att jag har talets förmåga....) i alla lägen o på alla platser.....
Vi har också (med vår duktige kassör Ronnys goda minne) anordnat kurser på Farsta Gård (Hjärt o Lungräddning resp en viktig Skade-kurs + vi har fått hjälp av Jonny/Williams pappa i viktig skadeförebyggande träning, ex ben, knä o vristskador). Vi har verkligen många duktiga föräldrar bland våra spelande lag! Och det vill vi ju verkligen få ta del av än mer under 2019.
Ledarskaran har utökats vilket glädjer mig (ska ju syssla med ordförandefrågor o ej träna lag va.... men det är ju så kul...). Det är på ledar/tränarsidan allt hänger på i slutänden eller hur. Vi har fått in Bosse på 06-07:orna, Victoria och fler vuxna på de yngre men fler måste vi faktiskt bli.
Jag hoppas på några av mina gamla fotbollskompisar, de som tillhör GO (Gamla Olympianare... "gamla Olympia-spelare!) i en framtida ledar/tränar stödverksamhet och det duger ju ej att invänta ett nytt seniorlag...vi måste bygga nu!
Med GO-klubbens sponsring, vår egen goda ekonomi efter både utökat medlemskap som goda insatser i kalender- och bingolott-försäljning 2018 så visst finns det goda grunder att satsa NU!
Mycket är väl vunnet genom att VÅGA - 2019 siktar vi mot en högre "höjdhoppsribba" och når vi inte enda fram så har vi i alla fall försökt!
Jag vill tacka ALLA som engagerat sig i klubbens verksamhet, våra lag, "min styrelse" men även många andra som deltagit på ett eller annat sätt, på eller utanför plan, stöttat oss med engagemang, vilja och kunskaper. Stort TACK!

NU ser vi alla fram emot 2019 års verksamhet som för Er spelare ju startar den 5 januari kl. 9.00 i Farstahallen 4 (inomhus!). Välkomna!

God Fortsättning o Fotbollshälsningar
önskar
Ola
Ordf. i IF Olympia alias "Pia"

Skribent: Ronny Forslöf
Epost: This is a mailto link

HUVUDPARTNERS


STÖD OSS

Vi sammarbetar med

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info