Hoppa till sidans innehåll

Föreläsning Pedagogiskt Ledarskap

19 JUN 2019 19:18
Tisdagen den 18 juni besökte Susanne Meckbach IF Olympia och höll föreläsningen Pedagogiskt ledarskap inför ledare från IF Olympia och Foc Farsta. Genom idrottslyftet/Stockholms fotbollsförbund hade vi möjligheten att ha föreläsningen.
  • Uppdaterad: 19 JUN 2019 19:18

Susanne är dotter till Janne Meckbach som både  har spelat och tränat A-laget under 80-talet, tillsammans med sina 3 bröder Christer, Ola, Janne.

Idag är endast Ola Meckbach aktiv i förening som ordförande och som en av 3 tränare för Olympias P07.

Susanne Meckbach, doktor i idrottsvetenskap med inriktning mot ledarskap. Susanne disputerade 2016 med sin avhandling, Mästarcoacherna. Att bli, vara och utvecklas som tränare inom svensk elitfotboll, och har sedan dess föreläst och arbetat med olika forskningsprojekt om ledarskap inom svensk idrott. Idag är Susanne även verksam på Svenska Gymnastikförbundet, som ansvarig för att utveckla gymnastikens olika ledarskapsutbildningar.

Förutom Susanne Meckbach var också Cecilia Sandell med 66 landskamper för vårt Svenska damlandslaget , vinnare av diamantbollen 1999. Idag arbetar Cecilia som administratör/koordinator för det svenska herrlandslaget och ingår i Janne Andersson ledarteam.  ”Cilla” är verksam som tränare i Olympias P08 ledarteam.

Föreläsningen lyfter frågor om ledarskapets grundläggande principer, roller och utmaningar, samt hur ledare kan arbeta med sin egen kompetensutveckling genom ett självreflekterande arbetssätt. I övrigt fokuserar föreläsningen på det pedagogiska ledarskapet och hur ledare kan arbeta för att skapa goda relationer med spelare och medarbetare, samt en trygg, tydlig, säker och glädjerik lärandemiljö.

Vi hade möjlighet att ställa frågor, fundera på egen hand och tillsammans med andra ledare diskutera frågor som behandlas under varje tema.

Ledarskapsfilosofi och ledarstil: Skapa medvetenhet om vilka värderingar ditt ledarskap vilar på, samt skillnaden mellan ledarskapsfilosofi och ledarstil.

Utvecklande lärandemiljö: Skapa goda relationer och en trygg, tydlig, säker och glädjerik lärandemiljö, med fokus på individ och personlig utveckling istället för resultat.

Reflekterande ledarskap: Hur du som ledare kan arbeta med din egen kompetensutveckling på ett självreflekterande arbetssätt.

Vi hade föreläsningen i Farsta Gårds fina lokaler.

Susanne hade ett perfekt pedagogiskt sätt att ”trollbinda” oss genom frågeställningar och samtal.

Susanne är så grym och så inspirerande och har en superinformativ utbildning, som vi kommer att varmt rekommendera andra idrottsföreningar/skolor runt om i Farsta och vi hoppas att vi kan genomföra en uppföljning 2019.

Bilder från kvällen

 

SVT-Sport (26 juni 2018)
I huvudet på Janne Andersson – så fungerar hans ledarskap |Klicka här för se inslaget|

TV4 Nyhetsmorgon
Spelarna får var med och påverka" Så leder Janne Andersson laget |Klicka här för se inslaget|

TV 4 Malou efter tio
Förbundskapten Janne Andersson: ”Inom laget måste det få finnas individualister”
|Klicka här för att se inslaget|

 

Skribent: Ronny Forslöf
Epost: This is a mailto link

HUVUDPARTNERS


STÖD OSS

Vi sammarbetar med

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info