Hoppa till sidans innehåll

Specialolympics


Nu står det klart att Special Olympics Sverige tillsammans med Östersund och Åre kommer arrangera världens största breddidrottsarrangemang för personer med utvecklingsstörning, Special Olympics World Winter Games 2021.
 
Botkyrka kommun har tagit ett beslut om att göra en satsning på Special Olympics koncept Unified. Konceptet innebär att personer med och utan utvecklingsstörning tränar och tävlar tillsammans.
 
Special Olympics Sverige drivs av övertygelsen om att idrott är den bästa vägen till bättre hälsa och glädje för alla – vill du vara delaktig i att sprida den övertygelsen. Då bör du fundera på att bli en del av Special Olympics-rådet.
 
Enskilda Placeringar (Daglig Verksamhet) i Botkyrka kommun är den grupp som samlat in allra flest kilometer under första året av Special Olympics-klassikern. "Vinsterna är så många och glädjen att få träna och utvecklas tillsammans är svårslagen!"
 
500 deltagare avverkade över 24 000 kilometer under första året av Special Olympics-klassikern. ”Det är helt fantastiskt vilken uppslutning det har varit”, säger Nathalie Wallin, från Special Olympics Sverige.
 

IF Olympia finns på socialamedier

 

räknare
räknare

Postadress:
IF Olympia Farsta
Farstaängsvägen 1
12346 Farsta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ifolympia.se

Se all info

Text 3